In het najaar van 2016 werden enkele nieuwe producten getest in de voeding van onze varkens. Er werden 2 verschillende producten getest naast de 'traditionele' 'bras'voeding. We bekwamen dus 3 groepjes/soorten varkens die verschillend gevoederd werden. Deze varkens werden apart geslacht en enkele speciefieke stukken vlees per soort werden bezorgd aan een exclusief smaakpannel van gerenommeerde chefs en slagers. Daarnaast hebben wij natuurlijk zelf ook de smaakproef gedaan met enkele van onze medewerkers. Het bijzondere was dat 1 specifiek product, 1 type varken maw, er bovenuit stak.
Het spreekt voor zich dat we de voedersamenstelling algemeen hebben verrijkt door toevoeging van dat specifieke product. Wat het product effectief is willen we liever een beetje als ons geheim houden maar we kunnen wel verklappen dat het een heel natuurlijk product is dat de smaak en de kleur van het vlees versterkt. We streven er steeds naar -als de opportuniteit zich voordoet- om het Brasvar vlees nog beter te maken.
Hebben jullie ook al het verschil geproefd?
Het smaakpannel:
Maarten Bouckaert (Castor), Olly Ceulenaere (Publiek), Nick Coppens (De Karper), Benoit Dewitte (Benoit en Bernard Dewitte), David Martin (La Paix), Broes Tavernier (Het vijfde seizoen), George De Block (Slagerij Dierendonck) en Cedric Mortier (Slagerij Mortier).
Wij wensen dan ook iedereen die hieraan heeft meegewerkt nogmaals te bedanken namens onszelf en namens onze klanten, de consumenten die heden kunnen genieten van bijzonder smaakvol Brasvar.
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46