Brasvar Inspirations

Wat staat er op het menu vandaag?




























Recept van Niko Vandendurpel

Chef bij 

CuisiNiko, gastronomie aan huis

Traag gegaarde en gegrilde Brasvar-ribben met krokante dip van rozemarijn

Bereidingstijd

60 minuten

Ingrediënten (4 personen)

 

  • 1,5 kg Brasvar-ribben
  • “extravergine” olijfolie
  • Look
  • Laurier
  • Peper
  • Fleur de sel
  • Vadouvankruiken

 

  • Demi glace
  • Chinees 5 kruiden poeder
  • Donkere suiker
  • Sojasaus
  • Worcestershire

 

  • Bruin brood
  • Panco
  • Rozemarijn
  • Hazelnootboter

Bereidingswijze
 

Versnijd de ribben. Verpak ze vacuüm met wat vadouvan, laurier, look, fleur de sel en een scheut olijfolie.

Gaar ze 36u op 62°C en koel af.

Kook de demi glace op met de bruine suiker, Worcestershire, sojasaus, Chinees 5 kruiden poeder en laat afkoelen.

Bak het gesneden bruin brood met zout en olijfolie in een warme oven.

Kleur de panco in hazelnootboter en draai samen met het gebakken brood en veel versneden rozemarijn fijn in een cutter. Kruid bij naar smaak.

Laat afkoelen. Je kan in deze crunch heel veel variëren met andere kruiden en toevoegingen..

Grill de ribben op een hete Big Green Egg of eventueel andere BBQ.

Strijk ze iets voor het serveren in met de lak en warm op in de oven of terug in de BGE.

Leg de ribben in de crunch en serveer.

Smakelijk!

Recept van Niko Vandendurpel

Chef bij 

CuisiNiko, gastronomie aan huis

Traag gegaarde en gegrilde Brasvar-ribben met krokante dip van rozemarijn

Ingrediënten (4 personen)

 

  • 1,5 kg Brasvar-ribben
  • “extravergine” olijfolie
  • Look
  • Laurier
  • Peper
  • Fleur de sel
  • Vadouvankruiken

 

  • Demi glace
  • Chinees 5 kruiden poeder
  • Donkere suiker
  • Sojasaus
  • Worcestershire

 

  • Bruin brood
  • Panco
  • Rozemarijn
  • Hazelnootboter

Bereidingstijd

60 minuten

Bereidingswijze
 

Versnijd de ribben. Verpak ze vacuüm met wat vadouvan, laurier, look, fleur de sel en een scheut olijfolie.

Gaar ze 36u op 62°C en koel af.

Kook de demi glace op met de bruine suiker, Worcestershire, sojasaus, Chinees 5 kruiden poeder en laat afkoelen.

Bak het gesneden bruin brood met zout en olijfolie in een warme oven.

Kleur de panco in hazelnootboter en draai samen met het gebakken brood en veel versneden rozemarijn fijn in een cutter. Kruid bij naar smaak.

Laat afkoelen. Je kan in deze crunch heel veel variëren met andere kruiden en toevoegingen..

Grill de ribben op een hete Big Green Egg of eventueel andere BBQ.

Strijk ze iets voor het serveren in met de lak en warm op in de oven of terug in de BGE.

Leg de ribben in de crunch en serveer.

Smakelijk!