Brasvar Inspirations

Wat staat er op het menu vandaag?






























Recept van Broes Tavernier

Chef bij 

Restaurant 't Vijfde Seizoen, Aalter

Salade van Brasvar buikspek

Bereidingstijd

15 minuten

Ingrediënten (4 personen)

 

  • 40 g vinaigrette [ 1 ei, 25 g mosterd , 1 dl water, 300 g arachide-olie, 30 g azijn, 5 g witte peper, 10 g zout, 20 g fijngesneden sjalot, 10 g fijngesneden bieslook ]
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 augurk
  • 1 zongedroogde tomaat
  • 2 st succrine salade
  • 1 st chioggabiet
  • 20 g olijfolie
  • 10 g witte balsamico-azijn
  • peper en zout
  • 100 g BRASVAR  gebakken buikspek
  • 4 meiraapbloemen
  • 4 takjes veldkers
  • 25 g croutons

Bereidingswijze
 

Doe het ei en de mosterd, en vervolgens alle andere ingrediënten voor de vinaigrette, behalve de sjalot en de bieslook, in een maatbeker en mix met een staafmixer op van beneden naar boven. Meng er nadien de fijngesneden sjalot en bieslook onder. Neem hiervan 40 g apart voor de salade en bewaar de rest in de koelkast.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan, doe in een kommetje en zet apart.

Snij de augurk in fijne plakjes. Snij de zongedroogde tomaat en lange sliertjes.

Snijd de succrine in de lengte in 8. Schil de chioggabiet en snijd fijn op de mandoline. Steek uit met ronde vormpjes. Marineer de sucrine en de biet in een mengeling van olijfolie en witte balsamico-azijn. Kruid af met peper en zoutSnijd het BRASVAR spek met een snijmachine in plakjes van 3 mm dik of vraag de slager om dit te doen. 

Schik alle ingrediënten speels op een bord en werk af met de croutons, de pijnboompitten en de vinaigrette.

Dit is een vereenvoudigd recept door Broes Tavernier voor thuisbereiding.

Smakelijk!

Recept van Broes Tavernier

Chef bij 

Restaurant 't Vijfde Seizoen, Aalter

Salade van Brasvar buikspek

Ingrediënten (4 personen)

 

  • 40 g vinaigrette [ 1 ei, 25 g mosterd , 1 dl water, 300 g arachide-olie, 30 g azijn, 5 g witte peper, 10 g zout, 20 g fijngesneden sjalot, 10 g fijngesneden bieslook ]
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 augurk
  • 1 zongedroogde tomaat
  • 2 st succrine salade
  • 1 st chioggabiet
  • 20 g olijfolie
  • 10 g witte balsamico-azijn
  • peper en zout
  • 100 g BRASVAR  gebakken buikspek
  • 4 meiraapbloemen
  • 4 takjes veldkers
  • 25 g croutons

Bereidingstijd

15 minuten

Bereidingswijze
 

Doe het ei en de mosterd, en vervolgens alle andere ingrediënten voor de vinaigrette, behalve de sjalot en de bieslook, in een maatbeker en mix met een staafmixer op van beneden naar boven. Meng er nadien de fijngesneden sjalot en bieslook onder. Neem hiervan 40 g apart voor de salade en bewaar de rest in de koelkast.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan, doe in een kommetje en zet apart.

Snij de augurk in fijne plakjes. Snij de zongedroogde tomaat en lange sliertjes.

Snijd de succrine in de lengte in 8. Schil de chioggabiet en snijd fijn op de mandoline. Steek uit met ronde vormpjes. Marineer de sucrine en de biet in een mengeling van olijfolie en witte balsamico-azijn. Kruid af met peper en zoutSnijd het BRASVAR spek met een snijmachine in plakjes van 3 mm dik of vraag de slager om dit te doen. 

Schik alle ingrediënten speels op een bord en werk af met de croutons, de pijnboompitten en de vinaigrette.

Dit is een vereenvoudigd recept door Broes Tavernier voor thuisbereiding.

Smakelijk!