Brasvar Inspirations
Wat staat er op het menu vandaag?
Recept van Jeroen Poppe
Chef bij
Eetalage, Aalter
Bereidingstijd
60 minuten
Brasvar buikspek
Pekel
Lakage buikspek:
1kg ketchup
600g soja
60g hotchocolate
60g saté de chine
60g 7 epice de japon
5kg honing
Bereiding van het vlees:
Het stuk gelakeerd buikspek zal op voorhand gepeld worden om extra smaak en kleur te hebben. Gedurende 24 uur laat men het vlees in een zoutbad rusten. Hiervoor rekenen we 4 kg zout op 20 liter water. Bij persoonlijke voorkeur kunnen extra kruiden worden toegevoegd aan de pekel. Belangrijk is dat het vlees onder water ligt. Vervolgens gaan we het vlees ontpekelen door nog eens 24 uur in zuiver water in de frigo te plaatsen. Dit gebeurd, gaan we het vlees vacüum trekken en 36 uur in de oven plaatsen aan 62 °C.
Wanneer afgekoeld is het klaar om te portioneren.
Voor de groententaart maakten we gebruik van broccoli, jong bladspinazie en aardappelpurree. We garen alles op de klassieke manier en bouwen op in vorm: 1. Broccoli 2. jonge bladspinazie 3. aardappelpuree. Tussenin goed kruiden, laten afkoelen en snijden in de gewenste vorm.
Recept van Jeroen Poppe
Chef bij
Eetalage, Aalter
Brasvar buikspek
Pekel
Lakage buikspek:
1kg ketchup
600g soja
60g hotchocolate
60g saté de chine
60g 7 epice de japon
5kg honing
Bereidingstijd
60 minuten
Bereiding van het vlees:
Het stuk gelakeerd buikspek zal op voorhand gepeld worden om extra smaak en kleur te hebben. Gedurende 24 uur laat men het vlees in een zoutbad rusten. Hiervoor rekenen we 4 kg zout op 20 liter water. Bij persoonlijke voorkeur kunnen extra kruiden worden toegevoegd aan de pekel. Belangrijk is dat het vlees onder water ligt. Vervolgens gaan we het vlees ontpekelen door nog eens 24 uur in zuiver water in de frigo te plaatsen. Dit gebeurd, gaan we het vlees vacüum trekken en 36 uur in de oven plaatsen aan 62 °C.
Wanneer afgekoeld is het klaar om te portioneren.
Voor de groententaart maakten we gebruik van broccoli, jong bladspinazie en aardappelpurree. We garen alles op de klassieke manier en bouwen op in vorm: 1. Broccoli 2. jonge bladspinazie 3. aardappelpuree. Tussenin goed kruiden, laten afkoelen en snijden in de gewenste vorm.
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46