Brasvar Inspirations
Wat staat er op het menu vandaag?
Recept van Matthias Van Acker
Chef bij
Restaurant Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne
Bereidingstijd
60 minuten
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingswijze
Buikspek:
Buikspek inkerven in het zwoerd en inwrijven met de eel-sauce.
Deze vacumeren en 12uur garen op 58°
Buikspek opwarmen in 1/3 eel-sauce en 2/3 varkensbouillon. Continu oversausen tot deze stroperig wordt. Zwoerd afsnijden
Kroket:
Varkenswangen braiseren in de varkensbouillon samen met een takje tijm en laurier. Ongeveer 2uur. (tot wanneer ze bijna uiteenvallen)
Passeren en bij het vocht de melk doen. Het vocht opkoken.
Binden met de roux (kort laten doorkoken zodat de bloemsmaak eruit is)
Gelatine toevoegen
Het vlees van de varkenswangen uiteentrekken (vezellig) en bij de pate doen.
Uitstorten in een plaat en laten afkoelen.
Kroketten draaien van 20g stuk (mooie balletjes) en deze paneren a l’anglaise (bloem, eiwit, chapelure)
Afbakken op 180° in de frituur.
Coleslaw:
Witte kool raspen
Azijn, jeneverbessen, suiker, water laten opkoken en over de kool gieten.
Laten afkoelen en fijngesneden bieslook onder mengen
Lenteui afbranden met gasbrander of onder de grill. Inwrijven met geklaarde boter en kruiden met peper en zout.
Dit alles mooi dresseren op bord
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingstijd
60 minuten
Bereidingswijze
Buikspek:
Buikspek inkerven in het zwoerd en inwrijven met de eel-sauce.
Deze vacumeren en 12uur garen op 58°
Buikspek opwarmen in 1/3 eel-sauce en 2/3 varkensbouillon. Continu oversausen tot deze stroperig wordt. Zwoerd afsnijden
Kroket:
Varkenswangen braiseren in de varkensbouillon samen met een takje tijm en laurier. Ongeveer 2uur. (tot wanneer ze bijna uiteenvallen)
Passeren en bij het vocht de melk doen. Het vocht opkoken.
Binden met de roux (kort laten doorkoken zodat de bloemsmaak eruit is)
Gelatine toevoegen
Het vlees van de varkenswangen uiteentrekken (vezellig) en bij de pate doen.
Uitstorten in een plaat en laten afkoelen.
Kroketten draaien van 20g stuk (mooie balletjes) en deze paneren a l’anglaise (bloem, eiwit, chapelure)
Afbakken op 180° in de frituur.
Coleslaw:
Witte kool raspen
Azijn, jeneverbessen, suiker, water laten opkoken en over de kool gieten.
Laten afkoelen en fijngesneden bieslook onder mengen
Lenteui afbranden met gasbrander of onder de grill. Inwrijven met geklaarde boter en kruiden met peper en zout.
Dit alles mooi dresseren op bord
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46