Brasvar Inspirations
Wat staat er op het menu vandaag?
Recept van Matthias Van Acker
Chef bij
Restaurant Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne
Bereidingstijd
60 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
1 Grote bloemkool
500gr. Krielaardappelen
4 x 180gr Brasvar-spiering
250gr Kalfsbouillon
250gr Room
200gr Pickles
50gr Geklaarde boter
5gr Curry
Peper en zout
4 Grote zoete augurk
Bereiding:
Bloemkool in roosjes snijden en kruiden met curry, peper, zout en olijfolie. De roosjes 8 min. garen in een voorverwarmde oven op 195°C. Krielaardappelen halfveren en kruiden met peper, zout en olijfolie. Deze garen gedurende 10 min. in een voorverwamde oven op 195°C.
De BRASVAR-spiering kruiden met peper en zout. Bak een vijftal minuten langs beide zijden in geklaarde boter. Haal de spiering uit de pan en laat 5 minuten rusen onder aluminiumfolie.
Pan afblussen met de pickles, kalfsbouillon en room. Eventjes laten inkoken tot sausdikte. De augurken versnijden in brunoise.
Dresseren:
Beginnen met het vlees dat is versneden in plakjes. Drapeer daarover de saus. Werk bovenop het vlees af met de krieljes, bloemkool en augurken. En enkele takjes mosterdblad of kervel.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 Grote bloemkool
500gr. Krielaardappelen
4 x 180gr Brasvar-spiering
250gr Kalfsbouillon
250gr Room
200gr Pickles
50gr Geklaarde boter
5gr Curry
Peper en zout
4 Grote zoete augurk
Bereidingstijd
60 minuten
Bereiding:
Bloemkool in roosjes snijden en kruiden met curry, peper, zout en olijfolie. De roosjes 8 min. garen in een voorverwarmde oven op 195°C. Krielaardappelen halfveren en kruiden met peper, zout en olijfolie. Deze garen gedurende 10 min. in een voorverwamde oven op 195°C.
De BRASVAR-spiering kruiden met peper en zout. Bak een vijftal minuten langs beide zijden in geklaarde boter. Haal de spiering uit de pan en laat 5 minuten rusen onder aluminiumfolie.
Pan afblussen met de pickles, kalfsbouillon en room. Eventjes laten inkoken tot sausdikte. De augurken versnijden in brunoise.
Dresseren:
Beginnen met het vlees dat is versneden in plakjes. Drapeer daarover de saus. Werk bovenop het vlees af met de krieljes, bloemkool en augurken. En enkele takjes mosterdblad of kervel.
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46