Brasvar Inspirations

Wat staat er op het menu vandaag?




























Recept van Matthias Van Acker

Chef bij 

Restaurant Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne

Brasvar | Cross & Blackwell | Augurk | Bloemkool

Bereidingstijd

60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
1 Grote bloemkool

500gr. Krielaardappelen

4 x 180gr Brasvar-spiering

250gr Kalfsbouillon

250gr Room

200gr Pickles

50gr Geklaarde boter

5gr Curry

Peper en zout

4 Grote zoete augurk

Bereiding:

Bloemkool in roosjes snijden en kruiden met curry, peper, zout en olijfolie. De roosjes 8 min. garen in een voorverwarmde oven op 195°C. Krielaardappelen halfveren en kruiden met peper, zout en olijfolie. Deze garen gedurende 10 min. in een voorverwamde oven op 195°C. 

 

De BRASVAR-spiering kruiden met peper en zout. Bak een vijftal minuten langs beide zijden in geklaarde boter. Haal de spiering uit de pan en laat 5 minuten rusen onder aluminiumfolie.

 

Pan afblussen met de pickles, kalfsbouillon en room. Eventjes laten inkoken tot sausdikte. De augurken versnijden in brunoise.

 

Dresseren:
Beginnen met het vlees dat is versneden in plakjes. Drapeer daarover de saus. Werk bovenop het vlees af met de krieljes, bloemkool en augurken. En enkele takjes mosterdblad of kervel.

Smakelijk!

Recept van Matthias Van Acker

Chef bij 

Restaurant Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne

Brasvar | Cross & Blackwell | Augurk | Bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen:
1 Grote bloemkool

500gr. Krielaardappelen

4 x 180gr Brasvar-spiering

250gr Kalfsbouillon

250gr Room

200gr Pickles

50gr Geklaarde boter

5gr Curry

Peper en zout

4 Grote zoete augurk

Bereidingstijd

60 minuten

Bereiding:

Bloemkool in roosjes snijden en kruiden met curry, peper, zout en olijfolie. De roosjes 8 min. garen in een voorverwarmde oven op 195°C. Krielaardappelen halfveren en kruiden met peper, zout en olijfolie. Deze garen gedurende 10 min. in een voorverwamde oven op 195°C. 

 

De BRASVAR-spiering kruiden met peper en zout. Bak een vijftal minuten langs beide zijden in geklaarde boter. Haal de spiering uit de pan en laat 5 minuten rusen onder aluminiumfolie.

 

Pan afblussen met de pickles, kalfsbouillon en room. Eventjes laten inkoken tot sausdikte. De augurken versnijden in brunoise.

 

Dresseren:
Beginnen met het vlees dat is versneden in plakjes. Drapeer daarover de saus. Werk bovenop het vlees af met de krieljes, bloemkool en augurken. En enkele takjes mosterdblad of kervel.

Smakelijk!