Brasvar Inspirations

Wat staat er op het menu vandaag?




























Recept van Broes Tavernier

Chef bij 

Restaurant 't Vijfde Seizoen, Aalter

BRASVARspiering | Ravioli | Prei| Boekweit

Bereidingstijd

60 minuten

 

 

Open ravioli:

Stoof fijngsneden sjalotten aan, kruid met perperzout en klein beetje suiker. Blus met sherry-azijn. 
Bak de champignons (o.a. trompettes de la morts, pieds de mouton, girolles) aan in boter, kruid met peper, zout en look.

 

Spiering:
Bak de spiering bruin aan. Plaats hem in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende ongeveer 45 minuten. Laat hem ca. 15 minuten rusten.

 

Prei:

Blancheer de prei kort in gezouten water en strijk in met gesmolten boter. Kruid de prei met peper en zout en brand af met bunsenbrander.

 

Pouder van prei: 
Droog 100g groen van prei op ca. 70°C gedurende 2 uur. Mix fijn.

 

Boekweit:

Kook de boekweit gaar in gezouten water (ca. 6 minuten).

Dep droog en frituur op 180°C.

 

Olie van prei:

Neem 100gr groen van prei, plaats in thermomix met 100gr arachideolie. Mix 7 minuten op vollesnelheid, kruid met peper en zout. 

 

Saus:
40cl demi-glace, 10gr pickles, fijn gemixt en 10 cl room. 

Smakelijk!

Recept van Broes Tavernier

Chef bij 

Restaurant 't Vijfde Seizoen, Aalter

BRASVARspiering | Ravioli | Prei| Boekweit

 

 

Bereidingstijd

60 minuten

Open ravioli:

Stoof fijngsneden sjalotten aan, kruid met perperzout en klein beetje suiker. Blus met sherry-azijn. 
Bak de champignons (o.a. trompettes de la morts, pieds de mouton, girolles) aan in boter, kruid met peper, zout en look.

 

Spiering:
Bak de spiering bruin aan. Plaats hem in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende ongeveer 45 minuten. Laat hem ca. 15 minuten rusten.

 

Prei:

Blancheer de prei kort in gezouten water en strijk in met gesmolten boter. Kruid de prei met peper en zout en brand af met bunsenbrander.

 

Pouder van prei: 
Droog 100g groen van prei op ca. 70°C gedurende 2 uur. Mix fijn.

 

Boekweit:

Kook de boekweit gaar in gezouten water (ca. 6 minuten).

Dep droog en frituur op 180°C.

 

Olie van prei:

Neem 100gr groen van prei, plaats in thermomix met 100gr arachideolie. Mix 7 minuten op vollesnelheid, kruid met peper en zout. 

 

Saus:
40cl demi-glace, 10gr pickles, fijn gemixt en 10 cl room. 

Smakelijk!