Brasvar Inspirations

Wat staat er op het menu vandaag?






























Recept van Ritchie Pattyn

Chef bij 

Brasserie Nenuphar, Afsnee

Brasvar worst met stoemp

Bereidingstijd

Ingrediënten (4 personen)

 

  • 4 worsten van het BRASVARken
  • 500 g geschilde aardappelen
  • 500 g geschraapte wortelen
  • 100 g grof gesneden sjalot
  • verse tijm
  • boter
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Bereidingswijze
 

Snijd de aardappelen in stukken en kook gaar in gezouten water. Giet af.

Snijd de wortelen in stukjes. Smelt wat boter in een pot en voeg de wortelen toe samen met de sjalot, enkele takjes tijm, een snuifje zout en een scheutje water. Stoof gaar tot het water volledig verdampt is. Verwijder de takjes tijm.

Stamp de aardappelen grof met de helft van de wortelen. Roer nu boter met een scheut melk en de rest van de wortelen door de stoemp. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.

Kleur de BRASVAR worsten aan in boter en bak tot ze gaar zijn. Draai ze regelmatig om. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Maak een jus met de aanbaksels uit de pan.

 

Serveertip

 

 Dien de stoemp op in een grote schotel en leg de BRASVAR worsten bovenop. Serveer de jus apart. 

Smakelijk!

Recept van Ritchie Pattyn

Chef bij 

Brasserie Nenuphar, Afsnee

Brasvar worst met stoemp

Ingrediënten (4 personen)

 

  • 4 worsten van het BRASVARken
  • 500 g geschilde aardappelen
  • 500 g geschraapte wortelen
  • 100 g grof gesneden sjalot
  • verse tijm
  • boter
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Bereidingstijd

Bereidingswijze
 

Snijd de aardappelen in stukken en kook gaar in gezouten water. Giet af.

Snijd de wortelen in stukjes. Smelt wat boter in een pot en voeg de wortelen toe samen met de sjalot, enkele takjes tijm, een snuifje zout en een scheutje water. Stoof gaar tot het water volledig verdampt is. Verwijder de takjes tijm.

Stamp de aardappelen grof met de helft van de wortelen. Roer nu boter met een scheut melk en de rest van de wortelen door de stoemp. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.

Kleur de BRASVAR worsten aan in boter en bak tot ze gaar zijn. Draai ze regelmatig om. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Maak een jus met de aanbaksels uit de pan.

 

Serveertip

 

 Dien de stoemp op in een grote schotel en leg de BRASVAR worsten bovenop. Serveer de jus apart. 

Smakelijk!