Brasvar Inspirations
Wat staat er op het menu vandaag?
Recept van Matthias Van Acker
Chef bij
Restaurant Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne
Bereidingstijd
60 minuten
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingswijze
Spiering opkuisen in plastiekfolie rollen. 3u op 63% in de röner garen. Voor doorgeven kruiden met peper en zout en kort opbakken.
Boerekool plukken, blancheren en kort door de boter halen met peper en zout.
Cevene ui aanstoven tot ze bijna beginnen carameliseren. Blussen met kippebouillon. Laten garen, mixen en passeren. Voor doorgeven opmixen met een klontje boter en mespunt Sucro.
Aardappelen gaarkoken met thijm, look en rozemarijn, goed drogen en alles blenderen samen met olijfolie. Op het einde room toevoegen. De espuma in een sifon fles (espumafles) en 2 gaspatronen aan toevoegen.
Dresseren en afwerken met truffelschaafsel.
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingstijd
60 minuten
Bereidingswijze
Spiering opkuisen in plastiekfolie rollen. 3u op 63% in de röner garen. Voor doorgeven kruiden met peper en zout en kort opbakken.
Boerekool plukken, blancheren en kort door de boter halen met peper en zout.
Cevene ui aanstoven tot ze bijna beginnen carameliseren. Blussen met kippebouillon. Laten garen, mixen en passeren. Voor doorgeven opmixen met een klontje boter en mespunt Sucro.
Aardappelen gaarkoken met thijm, look en rozemarijn, goed drogen en alles blenderen samen met olijfolie. Op het einde room toevoegen. De espuma in een sifon fles (espumafles) en 2 gaspatronen aan toevoegen.
Dresseren en afwerken met truffelschaafsel.
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46