Brasvar Inspirations
Wat staat er op het menu vandaag?
Recept van Matthias Van Acker
Chef bij
Restaurant Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingswijze
Doe de BRASVAR lende in een vacuümverpakking, sluit en stoom gedurende 1 u op 63°C in de stoomoven. Laat afkoelen in de verpakking.
Kook de krielaardappel in de schil en houd apart.
Stoof de wortelen, de ui en de look aan met een klontje boter. Laat volledig garen op een zacht vuurtje. Mix fijn in de blender. Breng op smaak met peper en zout en werk af met een klontje boter. Houd warm.
Kook de porto tot de helft in, voeg de bruine fond toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Brand de asperges kort aan met een gasbrander, in een grillpan of op de barbecue. Snijd in schuine stukken en marineer kort in de chardonnay azijn en de olijfolie. Kruid af met peper en zout.
Snijd de aardappelen overlangs door en bak kort aan in wat boter. Snijd de bloedworst in schijven en bak kort aan. Mix de saus op met een klontje boter. Bak de lende van BRASVARken kort aan en snijd elk stuk in drie.
Lepel wat saus op het bord en trek er een streep wortelcrème naast. Schik de stukken lende, de bloedworst, de aardappelen en de groene asperges op de crème en de saus.
Werk af met fleur de sel en enkele plukjes afilla cress.
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingstijd
30 minuten
Bereidingswijze
Doe de BRASVAR lende in een vacuümverpakking, sluit en stoom gedurende 1 u op 63°C in de stoomoven. Laat afkoelen in de verpakking.
Kook de krielaardappel in de schil en houd apart.
Stoof de wortelen, de ui en de look aan met een klontje boter. Laat volledig garen op een zacht vuurtje. Mix fijn in de blender. Breng op smaak met peper en zout en werk af met een klontje boter. Houd warm.
Kook de porto tot de helft in, voeg de bruine fond toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Brand de asperges kort aan met een gasbrander, in een grillpan of op de barbecue. Snijd in schuine stukken en marineer kort in de chardonnay azijn en de olijfolie. Kruid af met peper en zout.
Snijd de aardappelen overlangs door en bak kort aan in wat boter. Snijd de bloedworst in schijven en bak kort aan. Mix de saus op met een klontje boter. Bak de lende van BRASVARken kort aan en snijd elk stuk in drie.
Lepel wat saus op het bord en trek er een streep wortelcrème naast. Schik de stukken lende, de bloedworst, de aardappelen en de groene asperges op de crème en de saus.
Werk af met fleur de sel en enkele plukjes afilla cress.
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46