Brasvar Inspirations
Wat staat er op het menu vandaag?
Recept van Niko Vandendurpel
Chef bij
CuisiNiko, gastronomie aan huis
Bereidingstijd
90 minuten
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingswijze
Leg het buikspek met de velkant in een pekel van grof zout en vadouvan, laat 12u rusten in de koeling.
Trek vacuüm en gaar 48u op 62° in de roner.
Koel na bereiding zo snel mogelijk af.
Breng water aan de kook met wat zout en een mooie snuif vadouvan.
Kook de couscous tot gewenste gaarheid.
Spoel koud en laat uitlekken.
Breng op smaak met vadouvan, peper, zout en olijfolie.
Snij een deel van de komkommer op balkjes.
De rest van de komkommer in kleine brunoise.
Meng de brunoise onder de couscous.
Snij de paprika in fijne brunoise en meng ook onder de couscous.
Breng de couscous nu volledig op smaak.
Besprenkel de balkjes komkommer met olijfolie, peper en grof zout.
Brand ze met een bunzenbrander net voor gebruik.
Dresseer.
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingstijd
90 minuten
Bereidingswijze
Leg het buikspek met de velkant in een pekel van grof zout en vadouvan, laat 12u rusten in de koeling.
Trek vacuüm en gaar 48u op 62° in de roner.
Koel na bereiding zo snel mogelijk af.
Breng water aan de kook met wat zout en een mooie snuif vadouvan.
Kook de couscous tot gewenste gaarheid.
Spoel koud en laat uitlekken.
Breng op smaak met vadouvan, peper, zout en olijfolie.
Snij een deel van de komkommer op balkjes.
De rest van de komkommer in kleine brunoise.
Meng de brunoise onder de couscous.
Snij de paprika in fijne brunoise en meng ook onder de couscous.
Breng de couscous nu volledig op smaak.
Besprenkel de balkjes komkommer met olijfolie, peper en grof zout.
Brand ze met een bunzenbrander net voor gebruik.
Dresseer.
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46
Landegemstraat 14
9850 Nevele
T: +32 (0)473 70 87 46