Recept van
Chef bij .
Bereidingstijd
60 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
2 x 400 g kotelet van het Brasvarken
Voor de marinade
Voor de ragu van witloof en balsamico uien
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een niet-metalen kom en meng goed. Wentel de BRASVAR koteletten in de marinade en laat minimaal 20 minuten marineren in de koelkast.
Stoof het witloof en de uien aan in de olijfolie en gaar ongeveer 10 minuten. Voeg de suiker en de balsamico azijn toe en roer goed. Smaak af met peper en zout. Stoof nog eens 5 minuten en neem van het vuur.
Haal de BRASVAR koteletten een half uur vooraf uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verhit een grillpan op een matig vuur en grill de BRASVAR koteletten 4 minuten aan elke kant. Draai ze halverwege een kwartslag om een mooi patroon te verkrijgen. Haal ze uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat rusten gedurende 3-4 minuten. Warm ondertussen de ragu van witloof en uien zachtjes op.
Serveertip
In het midden van een warm bord en druppel er wat balsamico rond. Leg de BRASVAR kotelet bovenop de ragu.
Print dit recept