Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten (4 personen)
Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in stukken en kook gaar in gezouten water. Giet af.
Snijd de wortelen in stukjes. Smelt wat boter in een pot en voeg de wortelen toe samen met de sjalot, enkele takjes tijm, een snuifje zout en een scheutje water. Stoof gaar tot het water volledig verdampt is. Verwijder de takjes tijm.
Stamp de aardappelen grof met de helft van de wortelen. Roer nu boter met een scheut melk en de rest van de wortelen door de stoemp. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
Kleur de BRASVAR worsten aan in boter en bak tot ze gaar zijn. Draai ze regelmatig om. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Maak een jus met de aanbaksels uit de pan.
Serveertip
Dien de stoemp op in een grote schotel en leg de BRASVAR worsten bovenop. Serveer de jus apart.
Print dit recept